top of page

Veli Seminerleri

Çocuklarımızın gelişim süreçlerinde, okul ve ailenin birbirini tamamlayıcı yönde yer almalarının önemine inanarak, yıl içerisinde 1. ve 2. Dönem 2’şer seminer olmak üzere, yılda 4 kez velilerimizin ihtiyaçları da değerlendirilerek seminerler düzenlenir. Seminer tarihlerimiz ve konu başlıkları en az bir hafta öncesinden velilerimize iletilir.

Veli Seminerleri

Akademik Personel Eğitimi

Rehber öğretmenimiz, ayda bir kez tüm öğretmenler ve personele, belirlenen konularla ilgili seminer verir. Bu konular, iletişim becerilerini geliştirici, mesleki yeterlilikleri destekleyici içerikte olur. Eğitimin sonunda tüm ekibe destekleyici öneriler sunulur.

Akademik Personel

Veli Memnuniyeti Tespiti

Sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek için okuldaki uygulamalar, öğrenme süreçlerimiz, eğitim kadromuz gibi konularla ilgili görüşlerinize ihtiyaç duymaktayız. 1. Ve 2. Dönemin sonu olmak üzere, yılda iki kez sizlere ‘’Veli Memnuniyet Anketi’’ sunmaktayız. Değerlendirmeleriniz ve görüşleriniz bizler için çok en önemlidir.

Veli Memnuniyeti

Ölçme ve Değerlendirme

Gözlem Formları: Eğitim süreci boyunca, her ay tüm gelişim alanlarında çocukların gözlem bilgileri “Gelişim Gözlem Formu”na kaydedilir.


Portfolyo: Eğitim döneminin başından itibaren her çocuk için bir “Gelişim Dosyası” (portfolyo) oluşturulur. Çocukların yaptığı bütün çalışmalar içinden çocuklarla birlikte seçtiklerini, çocukların gelişim gözlem formları ile gelişim raporları bu dosyalarda biriktirilir. Eğitim dönemlerinin sonunda aileler okula davet edilerek “Gelişim Dosyası Paylaşım Günü” düzenlenir. Çocukların bu güne katılan aile bireyleriyle kendi gelişim dosyalarındaki çalışmalarını paylaşmaları için rehberlik edilir.


Gelişim Raporları: Her çocuk için gelişim gözlem sonuçlarını içeren “Gelişim Raporu” dönem sonlarında olmak üzere yılda iki kez hazırlanır.

Ölçme ve Değerlendirme

Gelişimsel Testler ve Ölçekler

Çocuklarımızı tanıma ve onları kendileri ile tanıştırma yolunda okul içi gözlem ve gelişim dönemlerine uygun ölçme değerlendirme araçları ile toplanan verileri, deneyimli kadrolarca yorumluyoruz.  Eğitim süreçlerinin yol haritasını oluşturuyor, velilerimizle pdr görüşmeleri planlayıp sonuçları aktarıyoruz. Kurumumuzda uygulanan tanıma değerlendirme testleri şu şekildedir;

  1. Ankara Gelişim Tarama Envanteri: 0-6 yaş aralığındaki çocukların zihinsel gelişimlerinin yaşına göre ne düzeyde olduklarını tespit etmek amacıyla kullanılan testlerden bir tanesidir.

  2. Denver II Gelişimsel Tarama Envanteri :0-6 yaş arasındaki çocuklara uygulanan bir testtir. Var olan gelişimsel sorunları tespit etmek amacıyla geliştirilmiş bir ölçme aracıdır.

  3. Peabody Resim Kelime Testi : Çocuğun dil gelişimini ölçmek amacıyla uygulanan bir testtir. 2,5- 18 yaş aralığında ki çocuklara uygulanır.

  4. Frostig Görsel Algı Testi: Frostig Görsel Algı Testi: Görsel algıyı saptamaya yarayan bir testtir. 4- 8 yaş aralığında ki çocuklara uygulanır.

  5. LouisaDussPsikanalitik Hikayeler Testi: Projektif kişilik testidir. 4 – 12 yaş arası çocuklara bireysel olarak uygulanan, zaman kısıtlaması olmayan, ruhsal dinamiklere ışık tutabilen bir testtir.

  6. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi:  Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. 4-6 yaş aralığında ki çocuklara uygulanır.

Gelişimsel Testle

Oyun Terapisi

Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Oyun terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine oyun ve oyuncaklar aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmeyi öğrenir. Oyun terapisinin amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır. Çocuğun normal gelişimini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemleri ortadan kaldırmak ve problemin büyümesini önlemektir. 
Okulumuzda Eğitimli ve yetkin oyun terapistiyle birlikte çocuk ile empati kurulur. Çocuğun kendini anlaşılmış ve kabul görmüş hissetmesine, kontrol hissi ve farkındalık kazanmasına, uygun ortamlar sağlanarak, yardımcı olunur.

Oyun Terapisi

Makaleler

Anne-babaları bilgilendirmek, yeni beceriler kazandırmak ve sorunlarına danışmanlık yapmak, aile içi ilişki dinamiğini geliştirmek ve çocuğun gelişimini desteklemek adına, sayfamızda her ay bir makale paylaşımında bulunacağız.

Makaleler
bottom of page