top of page

Eğitim Sistemimiz

Meb Okul Öncesi Eğitim Programı: Bu program, okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden çocukların zengin öğrenme deneyimleri aracılığıyla sağlıklı büyümelerini; motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişim alanlarında gelişimlerinin en üst düzeye ulaşmasını, öz bakım becerilerini kazanmalarını ve ilkokula hazır bulunmalarını sağlamak amacı ile geliştirilmiştir. Program, çocukların gelişimlerini desteklemesinin yanı sıra bütün gelişim alanlarını destekleyici ve önleyici boyutları olan çok yönlü bir program olma özelliği taşımaktadır. Program, çocukların gelişim düzeylerine ve özelliklerine dayanan ve bu anlamda, bütün gelişim alanlarının geliştirilmesini esas alan “gelişimsel” bir programdır. Yaklaşım olarak “sarmal” özellik gösteren bu program, model olarak “eklektik”tir. Çocuk merkezli, esnek, dengeli, keşfederek öğrenme öncelikli, oyun temelli özelliklere sahiptir. 
 

Meb Okul öncesi eğitim programını öğrenme ve değerlendirme süreçlerimizde uyguluyoruz. Okul öncesi dönemi bir sonuç değil süreç olarak görüyor ve bunu eğitim planlarımıza yansıtıyoruz. Bu programı uygularken  ‘eğitimde sürekli bir adım ötesi’anlayışımızla,  dünyanın bir çok ülkesinde başarıları ile ilgi çekmiş, en gözde eğitim modellerinden olan  Waldorf, Dalton, Reggio Emilie, Montessori gibi eğtim modellerini takip ediyor ve ilham alıyoruz.

Waldorf-Dalton-Reggio Emilie-Montessori Eğitim Modellerinin Özellikleri ve İlham aldığımız Noktalar: Dört metodun da temelinde çocuk merkezli olması, yaratıcılığı teşvik etmesi, çocukların kendi hızında ilerlemesine önem verilmesi, çocukların bildiğimiz not sistemi ile değerlendirilmemesi, notların, sınavların olmayışı, karne yerine değerlendirmelerin yapılması, ailelerin okulla ciddi bir işbirliği içinde olmasını teşvik ediyor olmaları.

 

Waldorf Eğitimi, Rudolf Steiner‘in (1861 – 1925)  Almanya

  • Ekolojik duruşu, 

  • Anne-babanın arzusu üzerine çeşitli din dersleri konulabilir olması.

Montessori  Eğitimi, Maria Montessori (1870-1952) İtalya

  • Eğitimde metot değil, insan kişiliği göz önüne alması.

  • Hazırlanmış bir çevrede, çocuğun kişiliğini oluşturması için özgürlük tanıması.

  • Çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleşmesi, bireye özgü adil bir eğitim olması.

Reggio Emillia Eğitimi, Loris Malaguzzi (1920-1994), İtalya 

  • Sınıf içinde bir mini atölye, okul içinde çok çeşitli materyal ve kaynakla dolu atölyelerin olması.

  • Bu özgür ortamlar içinde çocukların hem yalnız başlarına, hem de akranları ve yetişkinlerle birlikte deneyimler yaşaması, anlama, öğrenme ve bilmenin zevkini tadmalarına imkan verilmesi. 

Dalton Eğitimi, Helen Parkhurst (1887-1973), Amerika 

  • Sinifta oturma duzenlerinin belli bir yonde degil, karisik ve merkeze donuk olması. 

  • Hem bağımsız hem de ortak çalışmayı geliştirmesi
     

Enoksis (Enneagram Okul Sistemi)

Mizaç merkezli eğitimi, enneagramı temel alan eğitim yaklaşımı olan, Enoksis, eğitimde öğrencinin mizacının tespiti ve sahip olduğu mizacın dikkate alınarak eğitim süreçlerinin yönetildiği, şekillendirildiği ve desteklendiği bir eğitim yaklaşımıdır. Enoksis okul sistemi ile Eğitim süreçlerimize “mizaç merkezli eğitim"  yaklaşımıyla nitelik kazandırıyoruz.

Preschool Prodigies

Prodigies, 4-13 yaş arası çocuklar için hazırlanmış, interaktif, eğlenceli ve dünya üzerinde yer alan en güncel müzik eğitim programıdır.
Sadece bir müzik ve nota eğitimi olmayan Prodigies öğrencilere, erken öğrenme çağında enternasyonel müzik anlayışıyla tanışma, İngilizce’yi müzik alanında da kullanarak doğal süreçte yabancı dilini pekiştirme, Prodigies DeskBellerin kusursuz tınıları ve programın sistematik bir biçimde ilerleyen eğlenceli müfredat yapısı ile, bütüncül bir müzik ve nota eğitimi imkanı sunmaktadır. Amacımız öğrencilerimizi Prodigies’in eşsiz müfredatı ve sistemiyle tanıştırmaktır.

Eğitim Sistemi

Okul Öncesi Etkinliklerimiz

Bilgi, inanç, estetik temelleri üzerine geliştirdiğimiz eğitim planlamamızı, her öğrencinin ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak kişiselleştirdik.
Etkinliklerimiz; Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir.

Okul Öncesi Etkinlik

Çift Dil Eğitimi

Çocuklar için anadilinin yanında 2. Ve 3. Dili Kavramanın En İyi Zamanı Okul Öncesi Dönemdir. Dilbilim ve eğitim alanında yapılan bazı çalışmalar yabancı dillerin çocuklara mümkün olduğu kadar erken bir yaşta öğretilmesi gerektiğini ileri sürüyor. Erken yaşta dil öğreniminin okul performansında genel bir artış ve üst düzey problem çözme becerileri geliştirme gibi faydaları olacağı belirtiliyor.


Okulumuzda dil eğitimi İngilizce ve Fransızca olarak verilmektedir.
 

Etkin bir İngilizce eğitimi için English Kids Academy programı uygulanmaktadır.

Çift Dil

Değerler Eğitimi

Değerlerin öğretimi dünyanın her yerinde eğitimin amaçları arasında bulunmaktadır. Bütün toplum, zaman ve mekânlarda geçerli olan değerleri, çocuklarımıza öğretebilmek için, hayatın içinde ki uygulamalara ihtiyaç duyuyoruz. Çocuklarımıza sosyal ortam sunarak, davranış ve tutumlarının, çevrelerinden gördükleri tepki ve yorumlarla gelişmesini sağlıyoruz. Tüm bu değerleri, çocuklarımızın yaş ve gelişimsel özelliklerini dikkate alarak, mizaçlarına uygun, bireyselleştirilmiş etkinliklerle, pedagojik normlara uygun öğrenme süreçleri ile uyguluyoruz.

Milli Değerlerimiz:  Atatürk Milliyetçiliği’ne bağlı; Türk Milleti’nin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen,


Manevi Değerlerimiz:  Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, geniş bir dünya görüşüne sahip, dini prensiplerinin niteliklerini kavrayan, örnek şahsiyetleri tanıyan ve örnek alan nesiller yetiştirmektir

Değeler Eğitimi

Branş Derslerimiz

Jimnastik

Sportif

Kaba motor kas gelişimlerinin desteklenmesi, sportif bilinç ve disiplinin kazanımı ve özgüven kazanılmasını sağlar.

Müzik, Orff ve Ritm

Sanatsal

Müzik eğitimi çocukların disiplin, adaptasyon, rahatlama yeteneği, özgüven, sorumluluk, kişisel düşünce gibi kişilik özelliklerinin gelişiminde etkilidir. Kendini ifade etme becerisini,yaratıcılık zevkin ve estetik duygusunu geliştirir; ses ve dil gelişimi ile bilimsel gelişim ve soyut düşünmeye katkıda bulunur.

Dans

Sportif

Çocukların beyin ve kas koordinasyonlarının gelişmesine yardımcı olur.Ayrıca dikkat dağınıklığı ve sosyalleşmeye olumlu katkı sağlar.

Robotik Kodlama

Beyin Jimnastiği

Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler.

El Sanatları

Sanatsal

El sanatları eğitimi kas-göz-el koordinasyonu,bedensel,motor ve bilişsel gelişime yardımcı olmaktadır.Zeka gelişiminin artmasına da yardımcı olur.Kişilik özelliklerini ve kişinin iç dünyasını dışa vurmada etkendir.

Satranç

Beyin Jimnastiği

Zihni ve hayal kurma gücünü geliştirir. Dikkati geliştirir. Öngörüyü geliştirir. Sabırlı olmayı , ölçülülüğü ve soğukkanlı olmayı öğretir. Özgüven kazandırır. Yeni sözcük ve kavramlarla tanıştırır. Zevk verir, eğlendirir.

Branş Dersleri

Geziler ve Sosyal Aktiviteler

Geziler, sosyal-kültürel faaliyetler kapsamında, kurum olarak her ay biri okul içi diğeri okul dışı olmak üzere 2 etkinlik yapmaktayız.

Geziler

Öğretmen Konferansları

Her bir eğitmen veya öğretmen, her hafta toplanan ortak pedagojik konferansa, çalışmaların değerlendirilip planlandığı toplantıya katılmakla yükümlüdür. Bu toplantı da temel bilgiler çalışması, (İnsanbilim/Pedagoji) yapılır. Pedagojik sorunlar ele alınır, çocuk gözlemleri konuşulur, organizasyona ilişkin konular, okulun biçimlendirilmesine ve yönetilmesine ilişkin sorunlar tartışılır. Öğretmen konferansı, eğitimin sürdürülebildiği yerdir. Algılama, değerlendirme, takdir etme, öğrenme ve okula ivme kazandırma, bütün için bir ortak bilinç oluşturma yeridir.

Business Team
Öğretmen Konferansları

Anneli Oyun Grubu

Hafta içi haftada 2 gün Salı ve Perşembe günleri saat 10:30-11:30 saatleri arasında, oyun eğitmeni ve uzmanları tarafından hazırlanan etkinlikler, yaratıcı, tecrübeli ve coşkulu öğretmenler tarafından uygulanır.

 

Anneli Oyun

Workshop

Her ay anne veya babayla birlikte çocuklarımıza yeni görüntüler, yeni sesler, duyular sunacak, takım çalışmasını deneyimleyecek, birbirinden farklı ortamlara uyum sağlayıp, özgüven ve ifade yeteneği kazandıracak workshop çalışmalarını eğitim programımızın içine dahil ettik. Uygulanacak etkinliklerin tarih ve içerik bilgilerini Bizden haberler menümüzden takip edebilirsiniz :)

Workshop

Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi

Sevgiden sonra gelen en önemli ruhsal besin olan oyun ve oyuncaklar aracılığıyla, çocuk yaşamla ilgili önemli deneyimler kazanır. Kitap okumak ise, insan büyürken ufuklar açan bir dünyadır. Çocuklar okuma-yazmayı öğrenmeden kitap okuyamazlar. Ama kitap sevgisi çok küçükken kazandırılır. Ona masallar okuyarak başlayan bebeklik dönemi, çocuklara kitapları sevdirmenin ilk adımıdır. Okul öncesi dönemde, çocukları renkli-resimli-çekici ve üç boyutlu kitaplarla buluşturmak ikinci adımdır. Okulumuzda bulunan KİTAP ve OYUNCAK KÜTÜPHANE ’ miz de,  çocuklarımızı oyuncak ve kitaplarla buluşturuyoruz. Çocukların bu kitapları ellemesi, sayfalarını açması, benimsemesini sağlıyoruz. Her hafta 1 gün çocuklarımızla ailelerini kütüphanemiz içindeki ortamı kullanarak diğer çocuklar ve ailelerle vakit geçirmelerine imkan veriyoruz. Oyuncak ve kitap kütüphanemiz de çocukların istedikleri oyuncak ve kitabı alıp evlerine götürmelerini, 1 hafta  sonra kütüphaneye geri getirmelerini istiyoruz. Her ailenin kütüphanemize evdeki oyuncak ve kitaplardan seçtiklerini, paylaşma ve çevre bilincini oluşturmak için okulumuza teslim etmeleri konusunda yönlendiriyoruz. Bu uygulama ile çocuklara, ödünç alınan bir şeyi özenli kullanma, zamanında geri getirme, az malzeme ile daha fazla kişinin yararlanabilmesini sağlama gibi bir çok sorumluluk duygusunu benimsetiyoruz.

Kitap ve Oyuncak

Aile Katılımı

  1. Okul Yönetimi – Veli Görüşmeleri

  2. Veli Toplantıları

  3. Veli – Öğretmen Görüşmeleri

  4. Pdr – Veli Görüşmeleri

  5. Ev Ziyaretleri

  6. Sıra Sizde Çalışmaları

  7. Veli Seminerleri

  8. Workshop

  9. Anneli Oyun Grupları

  10. Sosyal Aktiviteler

  11. Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi

Aile Katılımı
Günlük

Günlük (Cumartesi) ve Akşam Bakım Hizmeti

Velilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, siz programlarınıza devam ederken çocuklarımıza sıkılmayacakları, kendilerini geliştirecekleri ve eğlenecekleri ortamları sunmak hizmetlerimizin bir parçasıdır.

Yaz Okulu

Olivin Çocuk Akademisi 12 ay süresince (10 Ay Kış Okulu, 2 Ay Yaz Okulu), haftanın 5 günü (Resmi tatiller ve hava muhalefeti hariç) şeklinde eğitim öğretim faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz.

Yaz Okulu
bottom of page